News

Pressrelease

Ny storkontrakt til Nymo i Grimstad. Mens andre norske verft i de siste månedene har tapt i konkurransen om de store offshore kontraktene til verft i Østen, vinner Nymo igjen kontrakt med leveranse av boreanlegg til Kina.

Nymo har inngått kontrakt med Yantai CIMC Raffles Offshore i Kina om design og bygging av boremodul til boreriggen North Dragon. Kontrakten inneholder også opsjoner på leveranse av ytterligere to boreanlegg.

Nymo har tidligere levert en rekke boreanlegg til Kina, men dette er første prosjekt hvor kontrakten er direkte med et kinesisk verft.

Dette er en av de største kontraktene Nymo har inngått, og bekrefter vår posisjon som ledende leverandør av boremoduler internasjonalt.

Boremodulen veier ca. 2.300 tonn og har et arbeidsomfang på drøyt 300.000 timer. Den skal monteres på en GM-4D Semi-sub. Boreutstyret til riggen leveres av National Oilwell Varco (NOV).

Hele riggen inkludert boredekk skal klasses av DNV.

Boredekket skal designes iht. null-utslippskrav og vil derfor bli utstyrt med omfattende dreneringsanlegg og ordninger for spillhåndtering.

Arbeidsmiljøet om bord skal tilfredsstille kravene til DNV-notasjon Winterized Basic, hvilket betyr at hele boredekket skal bygges inne.

Designarbeidet starter i mars 2013 og modulen skal leveres i desember 2014. Dersom opsjonene erklæres, skal de leveres i 2015 og 2016.

Prosjektet er et resultat av vårt tette samarbeid med NOV i Kristiansand. Nymo designer og bygger boremodulen, mens boreutstyret leveres av NOV.

Hvorfor lykkes Nymo til tross for norsk kostnadsnivå?

Med norsk kostnadsnivå er det vanskelig å konkurrere om offshore oppdrag innen nye offshore utbygginger, så nøkkelen er spesialisering. Nymo har gjennom et nært samarbeid med boreutstyrsleverandører i Kristiansand utviklet seg til en teknologibedrift med spesiell kompetanse innen design og bygging av boreanlegg. Kundene har erfart at bygging av selve flyteriggen i Østen til lav kostnad, kombinert med at det kompliserte boreanlegget designes og bygges av Nymo har vært en optimal løsning.

Nymo bidrar til å sikre høy kvalitet og sikre leveringstid.

Denne kontrakten er en totalkontrakt, men Nymo har også gjennomført en rekke rene designkontrakter, og vår design av boreanlegg er for tiden etterspurt internasjonalt. Vi forventer nye designkontrakter i løpet av våren, og rekrutterer stadig ingeniører for å møte etterspørselen.

Våre markeder er primært Kina, Singapore og Brasil.

Other news

Equinor declared option on MT Vinland term contract
Equinor AS have declared a 6 months option (ending in November 2019) on the present Equinor term contract (from January 2018), with further options until August 2020.
/ Read more
Naming and delivery of Newbuilding MV Jorita
Earlier today, newbuilding S-K096, MV Jorita, was named in a ceremony at Imabari’s yard at Shin Kasado, close to Hiroshima, by Sponsor/Godmother Pernille Berg Johnsson.
/ Read more
Sale of MV Tamarita
The 52,292-tdw bulk carrier MV Tamarita, was sold and delivered to new owners on 21 June.
/ Read more
Rejuvenating of our graphic profile
The process of rejuvenating our graphic profile has been ongoing for several months. As part of this, we are proud to present our modernized logo.
/ Read more
PSV EVITA
PSV markedet har de siste årene vært og er fortsatt krevende, og især for PSV Evita som har opplevd opplag i 2017 og varsel om det samme i 2018.
/ Read more
/Archive
AS Nymo
 
Tel. +47 37 29 23 00
Postal address:
P.O. Box 113
4891 Grimstad
Norway
Visiting address:
J.M. Uglands vei 14 
4878 Grimstad 
Norway
AS Nymo  Eydehavn

Visiting address:
Nitridveien 36
4810 Eydehavn
Norway
AS Nymo Fjære

Visiting address:
Fjæreveien 201 
4885 Grimstad

Norway
Privacy Policy